پمپ هیدرولیک وسیله ای مکانیکی است که قدرت مکانیکی را به انرژی هیدرولیک تبدیل می کند. این جریان را با قدرت کافی برای غلبه بر فشار ناشی از بار ایجاد می کند.
یک پمپ هیدرولیک هنگام کار دو عملکرد را انجام می دهد. در مرحله اول ، عمل مکانیکی آن خلاء را در ورودی پمپ ایجاد می کند ، متعاقباً اجازه می دهد تا فشار اتمسفر مایع را از مخزن مجبور کند و سپس آن را از طریق خط ورودی پمپ پمپاژ کند.

ثانیا ، عمل مکانیکی آن این مایع را به پریز پمپ منتقل می کند و آن را به سیستم هیدرولیک مجبور می کند.

این پمپ ها در انواع مختلفی تولید می شوند که برای آشنایی بیشتر در مورد انواع پمپ هیدرولیک می توانید مقاله ” بررسی تخصصی انواع پمپ هیدرولیک ” را مطالعه کنید

رایج ترین انواع پمپ های هیدرولیک کدامند؟

سه طرح رایج پمپ هیدرولیک عبارتند از: پمپ پره ای، پمپ دنده ای و پمپ پیستونی شعاعی. همه آنها برای مصارف معمولی هیدرولیک مناسب هستند، با این حال طراحی پیستون برای فشارهای بالاتر توصیه می شود.

اکثر پمپ های مورد استفاده در سیستم های هیدرولیک پمپ های جابجایی مثبت هستند. این بدان معنی است که آنها برای هر چرخه چرخشی عنصر پمپاژ، مقدار یکسانی مایع را جابجا می کنند (تسلیم می کنند). تحویل در هر چرخه، صرف نظر از تغییرات فشار، تقریبا ثابت می ماند.

پمپ های جابجایی مثبت به دو دسته جابجایی ثابت یا متغیر دسته بندی می شوند. خروجی پمپ جابجایی ثابت در طول هر سیکل پمپاژ و در سرعت پمپ معین ثابت می ماند. تغییر هندسه محفظه جابجایی خروجی پمپ جابجایی متغیر را تغییر می دهد.

پمپ‌های جابجایی ثابت (یا پمپ‌های پیچ) صدای کمی تولید می‌کنند، بنابراین برای استفاده در تئاترها و سالن‌های اپرا مناسب هستند. از سوی دیگر، پمپ‌های جابجایی متغیر به‌ویژه در مدارهایی که از موتورهای هیدرولیک استفاده می‌کنند و در مواردی که سرعت متغیر یا قابلیت معکوس نیاز است، مناسب هستند.

پمپ پیستونی هیدرولیک

یک پمپ پیستونی با جریان های زیاد در فشارهای بالای سیستم هیدرولیک عملکرد بی عیب و نقصی دارد.

کاربردهایی که معمولاً از پمپ پیستونی استفاده می کنند عبارتند از: نیروی کمکی دریایی، ماشین ابزار، تجهیزات متحرک و ساختمانی، شکل دهی فلز و تجهیزات میدان نفتی.

همانطور که از نام آن پیداست، یک پمپ پیستونی از طریق پیستون هایی کار می کند که در سیلندرهای متصل به پمپ هیدرولیک به جلو و عقب حرکت می کنند. پمپ پیستونی نیز قابلیت آب بندی عالی دارد.

یک پمپ پیستونی هیدرولیک به دلیل نشتی کم روغن می تواند در سطوح حجمی زیاد کار کند. برخی از پیستون ها به دریچه هایی در درگاه های مکش و فشار نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر به آنها با کانال های ورودی و خروجی نیاز دارند.

سوپاپ ها (و خواص آب بندی آن ها) در انتهای پمپ های پیستونی عملکرد را در فشارهای بالاتر افزایش می دهد.

پمپ پیستونی هیدرولیک

ویژگی های پمپ پیستونی محوری چیست؟

پمپ پیستونی محوری احتمالاً پرکاربردترین پمپ جابجایی متغیر است. در همه چیز از صنعتی سنگین گرفته تا برنامه های موبایل استفاده می شود. تکنیک های مختلف جبران به طور مداوم تخلیه سیال پمپ را در هر دور تغییر می دهد. و علاوه بر این، فشار سیستم را بر اساس نیازهای بار، تنظیمات قطع فشار حداکثر و کنترل نسبت تغییر دهید. این به معنای صرفه جویی قابل توجهی در مصرف برق است.

دو اصل پمپ پیستونی محوری را مشخص می کند. اولاً طراحی صفحه swash یا محور خم شده و ثانیاً پارامترهای سیستم. پارامترهای سیستم شامل تصمیم گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده از پمپ در مدار باز یا بسته است.

خط برگشت در مدار حلقه بسته تحت فشار ثابت است. این باید هنگام طراحی یک پمپ پیستونی محوری که در مدار حلقه بسته استفاده می شود در نظر گرفته شود. همچنین بسیار مهم است که یک پمپ حجم جابجایی متغیر نصب شده و در کنار پمپ پیستونی محوری در سیستم ها کار کند. پمپ های پیستونی محوری می توانند بین پمپ و موتور در برخی تنظیمات جابجایی ثابت تعویض شوند.

پمپ پره ای هیدرولیک

پمپ پره ای از حرکت رفت و برگشت پره های مستطیلی شکل در داخل شکاف ها برای حرکت سیالات استفاده می کند. گاهی اوقات به آنها پمپ های پره کشویی نیز گفته می شود.

ساده ترین پمپ پره ای شامل یک روتور دایره ای است که در داخل یک حفره دایره ای بزرگتر می چرخد. مرکز دو دایره منحرف شده و باعث خروج از مرکز می شود. پره ها به داخل و خارج روتور می لغزند و تمام لبه ها را آب بندی می کنند. این باعث ایجاد محفظه های پره ای می شود که کار پمپاژ را انجام می دهند.

هنگامی که پره ها از دهانه مکش پمپ دورتر می شوند، خلاء ایجاد می شود. به این ترتیب روغن به داخل محفظه پمپاژ کشیده می شود. روغن از طریق پورت ها عبور می کند و سپس با فشار از درگاه تخلیه پمپ خارج می شود. جهت جریان روغن ممکن است بسته به چرخش پمپ تغییر کند. این مورد برای بسیاری از پمپ های دوار است.

پمپ های پره ای با روغن هایی با ویسکوزیته پایین مانند آب و بنزین کارآمدترین کار را انجام می دهند. از طرف دیگر سیالات با ویسکوزیته بالاتر ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در چرخش پره شوند و از حرکت آسان آنها در شکاف ها جلوگیری کنند.

پمپ های پره ای هیدرولیک در کجا استفاده می شود؟ کاربردهای رایج پمپ های پره ای ترمینال های بارگیری سوخت و وسایل نقلیه حمل و نقل سوخت هستند.

پمپ پره ای هیدرولیک

پمپ دنده ای هیدورلیک

الی که بین دندانه های دو چرخ دنده مشبک حمل می شود جریان را تولید می کند. محفظه پمپ و صفحات جانبی که صفحات سایش یا فشار نیز نامیده می شوند، محفظه هایی را که بین دندانه های دنده مجاور تشکیل شده اند، در بر می گیرد. مکش پمپ خلاء جزئی ایجاد می کند.

پس از آن مایع برای پر کردن فضا به داخل جریان می‌یابد و در اطراف تخلیه چرخ دنده‌ها حمل می‌شود. در مرحله بعد، مایع با فشار دندان ها (در انتهای تخلیه) خارج می شود.

برخی از پمپ های دنده ای بسیار پر سر و صدا هستند. با این حال، طرح‌های مدرنی که دارای چرخ دنده‌های اسپلیت، دندانه‌های چرخ دنده مارپیچی و پروفیل‌های دندانی با دقت/کیفیت بالاتر هستند، بسیار کم صداتر هستند. علاوه بر این، آن‌ها می‌توانند به‌طور روان‌تری مش و مش‌بندی شوند. متعاقباً این باعث کاهش امواج فشار و مشکلات مضر مرتبط می شود.

با پمپ های دنده هیدرولیک می توان از خرابی های فاجعه بار جلوگیری کرد. این به این دلیل است که چرخ دنده ها به تدریج محفظه و/یا بوش های اصلی فرسوده می شوند. بنابراین کاهش راندمان حجمی پمپ به تدریج تا زمانی که کاملاً بی فایده باشد. این اغلب قبل از اینکه سایش باعث گرفتگی یا خراب شدن دستگاه شود، اتفاق می افتد.

آیا پمپ های دنده هیدرولیک می توانند معکوس شوند؟ بله، اکثر پمپ ها را می توان با جدا کردن پمپ و برگرداندن قسمت مرکزی معکوس کرد. به همین دلیل است که اکثر پمپ های دنده ای متقارن هستند.

پمپ دنده ای

پمپ های دنده ای به چند نوع تقسیم می شوند

پمپ های دنده خارجی از دو چرخ دنده خارجی استفاده می کنند. پمپ های دنده داخلی از چرخ دنده خارجی و داخلی استفاده می کنند. علاوه بر این، دندانه های چرخ دنده برای پمپ های دنده داخلی به سمت داخل هستند. پمپ های دنده ای دارای جابجایی مثبت (یا جابجایی ثابت) هستند. به عبارت دیگر، آنها مقدار ثابتی از سیال را برای هر دور پمپ می کنند. برخی از پمپ های دنده ای قابل تعویض هستند و هم به عنوان موتور و هم به عنوان پمپ عمل می کنند.

پمپ دنده خارجی

پمپ های هیدرولیک دنده ای برای چه مواردی استفاده می شود؟

صنعت پتروشیمی از پمپ های دنده ای برای حرکت استفاده می کند: روغن دیزل، زمین، روغن روان کننده، نفت خام و سایر سیالات. صنایع شیمیایی نیز از آنها برای موادی مانند: پلاستیک، اسیدها، سیلیکات سدیم، مواد شیمیایی مخلوط و سایر رسانه ها استفاده می کند. در نهایت، از این پمپ ها برای حمل و نقل: جوهر، رنگ، رزین و چسب و در صنایع غذایی نیز استفاده می شود.

بطور کلی اتصالات هیدرولیک و محصولات هیدرولیکی امروزه تقریبا در تمامی صنایع مورد استفاده قرار گرفته اند

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here